Kevät on täällä (Kiipeily)

Talvikausi alkaa kohta puoliin olla ohi. Ulkona paistaa aurinko ja lähistön bouldereilla ja parilla kalliollakin on jo kiipeilijöitä nähty. Talvi tuli vietettyä kiipeilyn osalta visusti sisällä, pääosin boulderpuiston puolella.

"Work your weaknesses", sanovat jotkut. Oma heikkous kun on navan etäisyys selkärangasta, niin pitäisi muka luopua monista mieliteoista. Eipä ole vielä onnistunut. Muita heikkouksia ovat selkeästi open hand -voima, palautuminen pumpista ja voimakestävyys. Enpä sitten tiedä, onko siis millekään tapahtunut mitään, ei siltä ainakaan tunnu :-)

Jäsenkisoissakin tuli käytyä ennen vuodenvaihdetta vääntämässä, en ollu viimenen. Taakse jäi yksi vähemmän kiivennyt ja muutama alle 10-vuotias, joten ei ny voi sanoa varsinaisesti pärjänneensä, mutta hauskaa oli joka tapauksessa.

Kauhee polttelu ulkokiville olis, mutta kulkuvälineen ja seuran puute vähän kaihertaa.


Posted by Tapio Vuorinen at 18:30 2012-03-07 | Trackbacks (0) | Comments (0)


Äh. (General)

Ei aina jaksa. Kirjottaa.

Ahvenanmaan blogimaratoni vei vähän mehut, niin eipä oo tullu kirjoteltua. Otetaan lyhkäsesti.

  • 11.09.2011 Eka sporttikutonen pihalla. Ken 6a Hirvaskalliolla
  • 19.09.2011 Täytin vuosia ja kävin ekaa kertaa eläissäni pilateksessa. Pääasissa melkosta mummojumppaa, mutta vatsalihasrääkki Toimii™.

Eka kutonen oli aika pähee saavutus. Jälkikäteen vaan mietitytti, että olisko menny on-sightina myös köyden terävässä päässä ku meni ylärissäkin ekalla yrkällä. Mutta jätetään se eka os-kutonen ens kaudelle :-)

Noin, nyt on pahin kirjoittamattomuusmorkkis poistettu.


Posted by Tapio Vuorinen at 21:07 2011-10-16 | Trackbacks (0) | Comments (0)


Maarianhamina, take N (Ahvenanmaa 2011)

Aamusella keräiltiin itsemme ja kamat vähitellen kasaan ja alettiin siivoilla mökkiä. Aika hyvin oltiin onnistuttu mitoittamaan sapuskat, muutama siivu juustoa ja pari hassua leikkelesiivua jouduttiin kadottamaan. Siivoaminen meni leppoisasti kun minkäänlaista kiirettä ei ollut. Mestat saatiin kuosiin ja oli aika lähteä kohti Maarianhaminaa.

Päästiin kivasti hotellille, matkaa kun ei ollut liiaksi. Kello näytti vielä melko mitättömiä lukemia, mutta päätettiin silti mennä kyselemään, josko luukku olisi vapaana. Olihan se. Perus huone, kaksi sänkyä, kylpyammeella ja suihkulla varustettu vessa ja lättätelkkari seinällä, aineski kolokytä tuumaa. Ei jääkaappia/minibaaria. Ihan hintansa (71 erkkiä per kahden hölön huone per yö) väärtiltä vaikuttaa. Katotaan ny toi aamupala viä...

Kun huone oli tsekattu ja hetki lepuutettu Discovery Channelin merkeissä, päätettin lähteä poimimaan reissun viimeinen kätkö, Ahvenanmaan ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) multi. Harmillista sinänsä, että herättiin purkille niin myöhään, koska kaikki välietapit oli kyllä kahlattu muita purkkeja etsiessä, mutta eipä tuo onneksi järin karmea homma ollut. Kuutisen kilsaa kävelyä, kalja Niskan terdellä ja puolikas kycklingpizza. Hyvväähän tuo oli taas ja purkkikin löyty.


Kala. Kyllä se Itämeri on ihan puhdas!

Sitten taas hetki möllöttelyä huoneessa, suihku ja kohti sapuskaa. Ennalta oltiin katseltu paikallinen "rokkibaari" Dino's, josko sieltä saisi passelit täytteet burgerinmuotoisiin koloihin kitusissa. Jos tarttis törpötellä isolla kädellä Maarianhaminassa, paikka vaikutti siihen ihan passelilta. Sapuskat olivat perus ok-tasoa, eivät mitenkään erikoisia. Jos ny tarttee se purilainen saada, niin ei tuo paikka siihen tarkoitukseen huono ole. Olis pitäny testata pihvit samalla, mutta ny kävi näin.


Liikennemerkki. Että mitä.

Sit mentiin hotelli Parkin terassille. Ihan kiva terde, puistosta tuli mieleen Hämeenpuisto ja jatkuvasti sitä ihmetteli, että miks autot ajaa vääriin suuntiin puiston molemmin puolin. Olin ravintolassa, olutta sai rahaa vastaan, voit arvata loput.


Vessanerokkuus. Ei sen niin väliä, jos ei yllä siihen pisuaariin asti...


Posted by Tapio Vuorinen at 00:03 2011-08-15 | Trackbacks (0) | Comments (0)


Käkkipäivä (taas) (Ahvenanmaa 2011)

Aamu (hehe) otettiin laiskasti, jaksoi vähän släkkeilläkin. Kyllä tuo 10 metriä on ainakin vielä vähän turhan hutera alusta meikäläiselle, mutta reenillä se paranee. Hiki tuli ja kärpäset tykkäsivät taas allekirjoittaneen korvista.

Löffäilyn jälkeen vuorossa oli kätköilyä. Päivän suunnitelmana oli hakea muutama kätkö Maarianhaminan eteläpuolelta, yksi itäpuolelta ja yksi kakkostien varresta. Eteläpuolen purkeissa ei ollut mitään ihmeellistä, nähtiin satama ja juhannussalko. Sillan alta bongattiin vallan komea seitti ja sen keskeltä hämähäkki, ristihämähäkiksi veikkaisin pienellä selvittelyllä. Vähän tylsiä purkkeja, mutta tulipahan haettua.


Sillanvartija

Köröteltiin toistamiseen keskustan läpi ja suunnattiin itään kohti kanavapurkkia. Kanava löytyi kivasti, auto parkkiin ja kun tarkistettiin kapulasta, niin tietysti väärälle puolelle sekä tietä että vettä. No, eipä tuo nyt kovin kaukana ollut. Purkkia etsittiinkin sitten juuttaan kauan. Mikro, 1.5, 1.5. No eipä näkyny mitään. Eikä näkynyt myöskään regular-kokoista purkkia GC-tekstein, jonka monet olivat kertoneet löytäneensä ja josta kätkön omistaja erikseen mainitsi, ettei se ole oikea. Vinkistäkään ei ollut mitään iloa. Eli se jäi sitten loggaamatta. Prkl. No, nähtiin kuitenkin sillan aukeaminen, mokoman saranat eivät olleetkaan vaaka-, vaan pystysuunnassa ja härveli aukesi kuin ovi. Eikä kanavasta puksutellut paattikaan ollut sieltä laimeimmasta päästä, Kultaranta VIII päätti kunnioittaa meitä läsnäolollaan. Hieno vehjes, kyllä tuollaisella kelpaisi putkutella. Lainaus Helsingin Sanomien verkkosivuilta "Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi matkustavat lauantaina päivällä Maarianhaminaan Kultaranta VIII -edustusaluksella", päivätty 10.8.2011. Eli taidettiin vähänniinku bongata julkkikset.


Silta auki ja komea paatti. Kai se Tavjakin siellä jossain on.

Käytiinpä vielä hakemassa Ingbybergeniltä kivasti kolmosterrainin purkki, komiat oli näköalat ja hienoja kivimuodostelmia polunvarressa.

Morian portit


Posted by Tapio Vuorinen at 19:48 2011-08-13 | Trackbacks (0) | Comments (0)


Kätköjä ja museolaiva (Ahvenanmaa 2011)

Keskiviikko meni rallatellen ympäri Itä-Ahvenanmaata purkkien perässä. Ensin suunnattiin Vårdöhön, josta poimittiin viitisen rasiaa ja sitten paluumatkalla neljä lisää. Mieleenpainuvimmat olivat ehkä hornantuutissa koillisessa sijainnut lossin lähtöpaikka, joka oli kätkötetty ja Kastelholman linnan kupeessa ollut purkki, jonka noudon yhteydessä koimme runsaasti lampaanpaskaa. Purkki nimittäin sijaitsi elikoiden laidunalueella. Lokkaushetkellä lamsakset olivat jossain toisaalla, mutta jälkiä niiden käyskentelystä oli havaittavissa ainakin silmillä, nenällä ja tuntuipa tuo maa vähän liukkaaltakin sieltä sun täältä. Yhtä purkkia pengottiin Uffe på berget -nimisen kahvilan kupeesta vaikka kuinka ja pitkään. Kahvilan henkilökuntakin vinkkasi vähän apuja, mutta ei löytynyt. Sitten kun kyseltiin, että missä sen oikein pitäisi olla, niin eipä löytynyt sieltäkään, eli taitaapi olla purkki hukassa. Yhdeksän löytöä, yksi DNF. Hyvä päivä purkkimielessä. Illalla perussaunat ja takkatulet. Telkkarista tuli Kissan kuolema, jossa Kalle Ahola esittää useaan kertaan bravuurivuorosanansa "Joo". Ja niin, kyllästyttiin sen verran tuhdisti maaseudulla pörrääviin kärpäsiin ja ulkopaskion hämähäkkiyhdyskuntaan, että varattiin reissun viimeiseksi yöksi Maarianhaminasta hotelliyö omalla posliinilla parin sadan metrin päästä terminaalista. Tässä ny oli vähän sitäkin, että koska ajateltiin viettää joku ilta kaupungilla vähän rillutellen, olisi joka tapauksessa pyöräiltävä toiseen suuntaan ja takseiltava toiseen, joten "eihän tää ees oo kovin kallis ku aattelee, että sen taksin olis kuitenki joutunu maksaan." Vai mitä...


Jossain koillisessa


Notvikstornet, jonka tarkoitus oli puolstaa Bomarsundin linnoitusta pohjoisen suunnassa
Britit ampuivat kai pasceeksi, meni kahdeksan tuntia ja sitten upseerit joivat teetä

Torstaina oli Maarianhamina-päivä. Neljä purkkia oli vielä keskustan kupeesta hakematta, joten niiden perässä oli tarkoitus köpsötellä menemään. Lisäksi Maarianhaminan 150-vuotisjuhlien myötä museolaiva Pommerniin oli vapaa pääsy, oli sitäkin tarkoitus käydä kuikuilemassa. Auto jätettiin hitusen keskustan pohjoispuolelle ja matkaa jatkettiin jalan. Ensimmäisenä kohteena merkkilippujen ja sähkötyksen tunnistamista vaatinut mysteeri, eipä ole moisia tullut hetkeen ratkottua. Purkki löytyi kivasti ja olipa hienosti merelliseen teemaan sopiva kuorikin. Näköalapaikkapurkki (niitä täällä päin riittää...) väliin ja Pommernin kupeesta vielä kivasti mikro plakkariin ennen laivailua.

Olihan tuo huikea botski. Näyttäähän se rannastakin katsottuna isolta, mutta kannelta (tai sen alta) katsottuna se vasta iso onkin. Kivasti oli ympäri paattia plakaateja, joissa kerrottiin kyseisen laivan osan käytöstä. Jos liikkuu Maarianhaminassa ja on tunti-pari aika käytettävissä, niin suosittelen käväisemään, normihinta taisi olla viis egee per vuxna.


Pommernilla


Pommernissa

Pommernin jälkeen pizzat Niskassa, tällä kertaa koeajossa kylmäsavulohi ja vuohenjuusto. Lohi toimi hienosti ja juustopizzassakin oli sitä juustoa sitten ihan riittävästi. Ähkyn saattelemana talsittiin autolle ja poimittiin vielä yksi purkki kauppamatkalta. Sitten vähän ruokaostoksia ja saunanlämmityshommiin...


Posted by Tapio Vuorinen at 21:50 2011-08-12 | Trackbacks (0) | Comments (0)

First | Previous | Next | Last